CG & GIS L@b na međunarodnoj konferenciji i izložbi – INFOTECH 2012

Naša laboratorija će od 28. – 31. maja 2012. u Vrnjačkoj Banji učestvovati na međunarodnoj konferenciji i izložbi INFOTECH 2012.

U okviru konferencije, u saradnji sa Gradskom upravom Niš, prezentovaćemo dosadašnje rezultate i iskustva u razvoju geografskih informacionih sistema za lokalne samouprave i predstaviti portal http://gis.ni.rs.

Na našem štandu u okviru izložbe INFOTECH 2012 promovisaćemo naša rešenja iz oblasti geografskih informacionih sistema za lokalne samouprave i za elektrodistributivna preduzeća.

„Mi kreiramo budućnost…“

Novi sajt naše laboratorije

Poštovani posetioci,

novi sajt laboratorije je pušten u rad. Sadržaj sajta još uvek nije kompletan, zato vas molimo za strpljenje.

Ono što je novo, pored izgleda sajta, su društvene mreže – uskoro ćete moći da nas pratite na Facebook-u i Twitter-u, a pokrećemo i sopstveni blog gde ćemo periodično objavljivati članke iz različitih oblasti u kojima je naša laboratorija aktivna.

Na sajtu ćete moći da nađete informacije o našim softverskim rešenjima, istraživačkom radu i detaljne informacije o svim našim članovima.

„Mi kreiramo budućnost…“

read more

O Nama (slider)

Laboratorija za računarsku grafiku i geografske informacione sisteme je najstarija laboratorija na Katedri za računarstvo i informatiku. Laboratorija je oformljena 1991. godine, uz značajnu podršku organizacije EI Bull HN i EI Informatika.

Istraživanja u kojima učestvuju članovi Laboratorije su usmerena ka geo-informacionoj nauci, informacionim sistemima, softverskom inženjerstvu, sistemima računarske grafike i sistemima za upravljanje podacima i znanjem. Značajni rezultati poslednjih godina odnose se na oblasti kao što su: interoperabilnost, semantička integracija informacija, ontologije, senzor Web, mobilni/Web informacioni sistemi, lokaciono-zasnovani i kontekstno-svesni servisi, virtuelna realnost, e-sistemi, sigurnost i zaštita informacija.

Opširnije

Kontakt (slider)

Laboratorija za računarsku grafiku i geografske informacione sisteme


Elektronski fakultet

Univerzitet u Nišu

Aleksandra Medvedeva 14

18000 Niš, Srbija


Tel.: (+381 18) 529-500, 529-642 and 529-331

Faks: (+381 18) 588-399

Email: info@gislab.rs